CASTRICUM - In de week van 30 augustus tot en met 3 september 2021 kreeg het Castricumse basisonderwijs een muzikale impuls. Ruim 650 leerlingen konden tijdens het Tabijn Muziekfestijn kennismaken met muziek in de breedste zin van het woord.

Op de scholen en kindcentra van Tabijn wordt hard gewerkt om muziek een structurele en meer prominente plaats te geven in het onderwijs. Deze ontwikkeling wordt ingegeven vanuit het strategisch beleidsplan van de scholenkoepel, die ondermeer samenwerkt met ‘Meer muziek in de klas’. Muziekdocent Ingrid Bijlenga zocht contact met Doortje van Schagen, leerkracht op kindcentrum Helmgras én actief lid van muziekvereniging Emergo en met Marlies van Winkel van Toonbeeld. Gezamenlijk met directeur Bertil Boers van basisschool Cunera, zetten zij het Tabijn Muziekfestijn op poten.

Dat resulteerde in een inspirerend en professioneel muziekaanbod voor de leerlingen van groep 5 t/m 8 van de vier Castricumse Tabijnscholen. De kinderen konden gratis inschrijven voor 3 workshops en zo na schooltijd kennismaken met allerlei facetten van muziek. De leerlingen zijn enthousiast over de streetbeat-, samba- of popworkshops of schrijven in voor proeflessen blokfluit, cello of gitaar. Ook de zang-, musical- en dirigeerlessen zijn populair. Als hun interesse is gewekt, weten de leerlingen de weg naar meer muziekonderwijs ook na schooltijd te vinden.

Dit muziekfestijn bezocht op maandag basisschool Cunera en streek op dinsdag op kindcentrum Paulusburcht neer. Op donderdag stond kindcentrum Helmgras op het programma en op vrijdag de Visser ’t Hooft school. Directeur Bertil Boers: ‘Ik ben ontzettend trots op deze muzikale samenwerking binnen de gemeente Castricum, die een hele goede aanvulling is op ons eigen muziekonderwijs. Samen zetten we voor heel veel kinderen muziek op de kaart!’.