LIMMEN - Op donderdag 21 november neemt Benno Graas je mee op een spannende reis. Met een oude 350cc Royal Enfield, twee personen én een aanhanger trok hij een jaar lang door het zand, de modder en de bergen dwars door Afrika. Al snel kwam hij er achter dat zijn motor eigenlijk te licht was en dan tóch de 43.000 km lange reis afleggen van Zuid-Afrika naar huis. Dit zorgt voor ongelooflijke situaties, prachtige beelden, bijzondere ontmoetingen en een geweldig verhaal. Benno Graas vertelt er uitbundig over in de bibliotheek in Limmen.

Bijzondere Afrika-reis
Waar zet je je tent op? Wat eet je? Welke stammen kom je tegen; welke dieren hangen er ’s nachts rond je tent. Wat doe je als je motor stuk gaat in de wildernis. Waar vind je water of brandstof. Hoe is de weg? Is er een weg? Zand, modder, hoge bergpassen, overstekende olifanten, luipaarden en leeuwen, van tropische wouden tot uitgestrekte woestijnen. Een doorlopend avontuur vol toevalligheden in het mystieke Afrika.

Tussen de reizen door is Benno vrachtwagenmonteur, het sleutelen en oplossen van technische problemen heeft hij dus in de vingers. Over deze bijzondere Afrika-reis schreef hij het boek "Het aarden Beest", dat werd uitgeroepen tot beste reisverhaal. Een indruk daarvan vind je op www.graasuitgever.nl.

Aanmelden
Je bent van harte welkom op donderdag 21 november van 20.00 tot 22.00 uur in Bibliotheek Kennemerwaard locatie Limmen, Lage Weide 2A. De toegang is € 6,- (voor bibliotheekleden € 5,-) inclusief een kopje koffie of thee. Aanmelden kan via de agenda op www.bibliotheekkennemerwaard.nl of bij de Klantenservice in de bibliotheek (je kunt alleen met pin betalen).