BEVERWIJK/CASTRICUM/UITGEEST/HEEMSKERK - Voedselbank IJmond-Noord is op zoek naar nieuwe vrijwilligers. De Voedselbank biedt voedselondersteuning aan mensen die dat op een bepaald moment in hun leven nodig hebben. Op dit moment maken ongeveer 160 gezinnen wekelijks gebruik van deze ondersteuning.

Er zijn, naast de loods waar het voedsel opgeslagen en ingepakt wordt, 4 uitgiftepunten. Deze liggen in Beverwijk, Castricum, Heemskerk en Uitgeest. De Voedselbank zoekt chauffeurs voor de bus om de kratten met voedsel te transporteren. Er wordt gereden op verschillende dagen in de week volgens een rooster. Daarnaast hebben we dringend behoefte aan vrijwilligers die de kratten in onze loods willen vullen, dit gebeurt op donderdag tussen 10.00 en 15.00 uur. We zijn voor beide taken op zoek naar mensen die graag de handen uit de mouwen willen steken en tilwerk kunnen doen. Je komt te werken in een enthousiast en gezellig team.

De Voedselbank heeft nieuwe vrijwilligers nodig omdat een aantal vrijwilligers op leeftijd raakt en niet meer voor alle klussen ingezet kan worden. Verder staat de Voedselbank een roerig najaar te wachten waardoor er meer handen nodig zullen zijn. De landelijke inzamelactie van Albert Heijn van afgelopen zaterdag 9 september, waar 4 flialen in de IJmond aan deelnamen, heeft voor onze Voedselbank ruim 220 kratten met houdbare producten opgeleverd. Een geweldig resultaat! Deze kratten moeten natuurlijk nog wel verwerkt worden. Verder staan er diverse verhuizingen op de rol. In 2025 neemt de Voedselbank haar intrek in de dan volledig verbouwde Goede Raad kerk. Omdat de huidige loods op het Hilbersplein in Beverwijk een andere bestemming krijgt zal de Voedslbank daar binnenkort moeten vertrekken en voor de overbruggingsperiode verhuizen naar een tijdelijk onderkomen. De tijdelijke extra locatie aan de Breestraat zal dan ook verlaten worden.

Deze ontwikkelingen vragen om veel inzet van vrijwilligers, meld je dus vooral aan of vraag om meer informatie.
Dat kan via: 06-39689743 of informatie@voedselbankijmond.nl .