HEILOO - Na het succesvolle debuut van de Koepelscratch in 2017 brengt Oratoriumkoor Heiloo opnieuw Händels Messiah naar de Cultuurkoepel. Bij een ‘scratch’-concert wordt de hele dag geoefend om het stuk ’s avonds voor publiek uit te kunnen voeren. Enthousiaste zangers en zangeressen kunnen zich nog aanmelden voor deelname, en ook iedereen die als luisteraar van dit muzikale meesterwerk wil genieten. De Cultuurkoepel biedt door zijn bijzondere architectuur een unieke beleving qua akoestiek en sfeer.


Dit jaar zal de scratch plaatsvinden op zaterdag 22 december. De dag begint voor de zangers met een repetitie om 10.30 uur, onder leiding van dirigent Paul Waerts. Er wordt wel verwacht dat de deelnemers het stuk zelf al ingestudeerd hebben. Tijdens de repetitie worden de muzikale puntjes op de i gezet. In de middag wordt gerepeteerd samen met het orkest, Cappella Maria Barbara, en de solisten: Peter Vos (tenor), Matthijs Mesdag (bariton) Martine Straesser (alt) en Martha Bos (sopraan). Om 19.00 uur begint de uitvoering.Het belooft weer, net als vorig jaar, een fantastisch muzikaal feest te worden.

In culinair opzicht wordt er samengewerkt met de ‘buurman’ van de Cultuurkoepel, Keuken met Karakter. Zij verzorgen desgewenst de lunch en het diner. In het programma is voldoende tijd voor de deelnemers ingeruimd om te dineren en zich op de uitvoering voor te bereiden.

Deelname als zanger kost €35,-, bezoekers betalen €20,-. Lunch kost €7,50 en het diner €19,50, beide verzorgd door de Keuken met Karakter. Aanmelden is nog altijd mogelijk via de website oratoriumkoorheiloo.nl.