HEILOO - Tijdens het programma wordt onder leiding van Eric Corton (bekend van televisie en de voorstelling Ma) aan de hand van fragmenten uit de documentaire Moeder aan de Lijn met elkaar in gesprek over wat het betekent om voor iemand te zorgen. Of het nu je moeder, man, broer, dochter of je buurvrouw is. Hoe doe jij dat, waarom en wat betekent het voor jouw leven? Wat heb je nodig en wie kunnen jou daarbij helpen? En andersom: wie kun jij inspireren met jouw kennis en ervaringen?

Een avond vol herkenning en goede gesprekken.
De documentaire ‘Moeder aan de lijn’ is een intiem perspectief op de mantelzorg, wanneer drie dochters hun eigen leven noodgedwongen in de parkeerstand zetten. Het is een film van New Amsterdam Film Company in coproductie met Human. De première vond plaats tijdens het Nederlands Filmfestival 2018. Deze documentaire heeft afgelopen jaren haar dienst bewezen als goede kapstok om met elkaar in gesprek te gaan over het onderwerp mantelzorg. Deze bijeenkomst is speciaal voor mantelzorgers bedoeld en minder geschikt voor de zorgvrager. De discussie over de impact van mantelzorg en de confrontatie kan heftig voor hen zijn.

Praktische informatie
Wil je naar de meet-up komen, meld je dan aan via moederaandelijn.nl/heiloo

De Meet-up, ook voor inwoners van Castricum, vindt plaats op woensdagavond 29 april in het Trefpunt Heiloo, Abraham du-Boishof 2 1852 EZ te Heiloo. Voor de organisatie en uitvoering van deze Meet-up werken lokale welzijn- en mantelzorgorganisaties samen met WeHelpen en New Ams. Deze avond wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van VWS.