CASTRICUM - Hoe kunnen we de belangrijkste uitdagingen voor ouderen op het gebied van muziek, dans en film, dagje uit, en sport en spel vormgeven door samen te werken? Die vraag stond centraal tijdens de bijeenkomst ‘Mee(r) doen voor ouderen in Castricum’, die de Stichting De Tijdmachine in het gemeentehuis van Castricum organiseerde op 18 april. 

Zeventig vertegenwoordigers van verschillende zorgpartijen maar ook inwoners, vrijwilligers en politici gingen met elkaar in gesprek over thema’s als communicatie tussen zorggroepen, vrijwilligerswerk, en film, muziek en dans voor ouderen.

Uitnodiging om thema's nader te verkennen

Na aan eerdere vragenronde onder de doelgroep had Stichting de Tijdmachine alle ouderen- en belangenorganisaties in Castricum uitgenodigd om deze thema’s nader te verkennen. Wethouders Swart en Rood verzorgden de opening en de afsluiting van de avond.

Hoe kan het beter?

‘Er wordt al veel georganiseerd maar hoe kan het beter?’ was de centrale vraag. Veel voorkomend waren de vragen naar een helder overzicht van organisaties voor ouderen en zorg (‘sociale kaart’) en hoe de aanwezige organisaties (beter kunnen) samenwerken.
Zo’n dertig mensen gaven aan het eind van de avond aan dat ze daadwerkelijk de handen uit de mouwen willen steken om verder aan de slag te gaan met deze thema’s.