CASTRICUM - Serge van Empelen, docent beeldhouwen en ruimtelijk vormgeving, start op woensdag 29 januari met een cursus mallen maken van gips of epoxies (kunsthars). Hij leert de cursisten allereerst hoe ze deze het beste kunnen maken Daarna komt het gebruik van meerdelige mallen aan bod, om wassen beelden af te gieten en opnieuw te vormen. Op die manier kan men – behalve beeldjes en beelden - de meest uiteenlopende voorwerpen exact kopiëren.

Daarnaast biedt Serge de deelnemers alle ruimte voor het ontwikkelen van een eigen beeldtaal in verschillende technieken met uiteenlopende materialen. Ook helpt hij de deelnemers op weg bij het realiseren van hun eigen ideeën.

De cursus vindt plaats op 14 woensdagavonden van 19.30 tot 22.00 uur in het ruime en goed geoutilleerde atelier van Toonbeeld. Zowel beginners als gevorderden kunnen deelnemen. De cursus is namelijk ook bedoeld als vervolg op de cursus beeldhouwen. Aanmelden kan via www.toonbeeld.tv of d.m.v. het invullen en inleveren van een aanmeldingskaartje bij Toonbeeld Geesterhage. De kosten bedragen €243,00 (excl. materiaal).