CASTRICUM - In een serie van vijf ochtenden neemt Gert Floor je mee in de wereld van de klassieke muziek. De eerste ochtend is op woensdagochtend 30 maart bij Toonbeeld in Castricum. Gert Floor is voormalig muziekbibliothecaris van de bibliotheek in Heiloo. Zijn passie voor muziek is onverminderd groot en hij kan er zeer boeiend over vertellen. Gert is ook een enthousiast violist. Kom je ook kijken en luisteren?

Aan de hand van een vijf 'gehoorbepalende' stukken uit verschillende perioden beluisteren en bespreekt Gert ontwikkelingen in de muziekgeschiedenis. De serie start 30 maart. De andere data zijn 6, 13 en 20 april en 4 mei. Gert Floor verzorgt iedere keer een presentatie over één compositie van 10.00 tot 12.00 uur.

Composities
Op 30 maart wordt ‘Sturm und Drang’ van Haydn (strijkkwartet op. 20 nr. 3) en Mozart (symfonie nr. 25) besproken. Op 6 april Symfonie nr. 1 van Johannes Brahms. Op 13 april is Gustav Mahler’s ‘Lieder eines fahrenden Gesellen’ aan de beurt. Op 20 april bespreekt Gert de jaren ‘20 van de vorige eeuw in Parijs: Erik Satie, de Groupe des Six en Igor Stravinski. En tot slot op 4 mei van Roaring Twenties, naar: Het enige wat bleef was hun muziek.

Aanmelden
De presentaties vinden plaats bij Toonbeeld Castricum (Geesterduinweg 7) in de Carel Barbierszaal. Aanmelden kan op www.bknw.nl/agenda of bij de klantenservice in de bibliotheek. De toegang is € 8,00 per ochtend. De luisterochtenden zjin een samenwerking tussen Toonbeeld Geesterhage en Bibliotheek Kennemerwaard.