CASTRICUM - In een serie van vijf ochtenden neemt Gert Floor je mee in de wereld van de klassieke muziek. De eerste ochtend is op woensdag 2 september bij Toonbeeld in Castricum. Gert Floor is voormalig muziekbibliothecaris van de bibliotheek in Heiloo. Zijn passie voor muziek is onverminderd groot en hij kan er zeer boeiend over vertellen. Gert is ook een enthousiast violist. Kom je ook kijken en luisteren?

Aan de hand van een vijf 'gehoorbepalende' stukken uit verschillende perioden beluisteren en bespreekt Gert ontwikkelingen in de muziekgeschiedenis. Iedere woensdagochtend van 2 tot en met 30 september van 10.00 tot 12.00 uur verzorgt Gert Floor presentaties over één compositie.

Composities
Op 2 september wordt Willem Pijper (niet alleen het pianoconcert) besproken. Op 9 september de Negende Symfonie van Ludwig van Beethoven. Op 16 september is Symfonie nr. 4 van Anton Bruckner aan de beurt. Op 23 september bespreekt Gert de drie strijkkwartetten van Johannes Brahms. En tot slot op 30 september Historia der Geburt Jesu Christi van Heinrich Schutz..

Losse kaarten of passe-partout
Het is mogelijk om voor deze ochtenden losse kaarten te kopen maar je kunt ook een passe-partout kopen voor alle 5 de ochtenden. Een passe-partout van de hele serie kost € 35,00. Losse kaarten zijn € 7,50 per ochtend. Soms verwijst Gert Floor wel naar eerder besproken muziek of begrippen .

Aanmelden
De presentaties vinden plaats bij Toonbeeld Castricum (Geesterduinweg 7) in de Carel Barbierszaal. Aanmelden kan op www.toonbeeld.tv of bij Toonbeeld in Geesterhage bij de administratie ter plaatse.