CASTRICUM - De bloemen schieten de grond uit en mensen staan te trappelen om op pad te gaan. In Castricum is van alles te beleven dankzij het afwisselde aanbod aan activiteiten en evenementen. Van Castricum UIT Festival en de Oer-IJ Expeditie tot het Smaakmakers Festival, liefhebbers van cultuur, erfgoed en het goede culinaire leven halen hun hart op in Castricum.

“Castricum is rijk aan gastvrije locaties en evenementen” zegt wethouder van Economie, Toerisme en Recreatie Roel Beems tijdens de opening van het Hortus Bulborum. De internationaal vermaarde voorjaarsbollentuin bevat een kleurrijke verzameling van ruim 4.500 tulpen, hyacinten en narcissen. Met de opening van bollentuin Hortus Bulborum start een voorjaar vol evenementen in Gemeente Castricum.

“Als wethouder ben ik trots op alle vrijwilligers en organisatoren die Castricum van haar beste kant laat zien. Het organiseren van aantrekkelijke activiteiten is van groot belang voor de maatschappelijk betrokkenheid, zo komen groepen mensen op een natuurlijke manier bij elkaar. Lekker eten, goede muziek en het bewaken van ons erfgoed is een taak die in Castricum serieus wordt genomen.&rdq uo;

De bloeiende natuur nodigt wandelaars en fietsers uit om evenementen in Castricum en omgeving te bezoeken. Voor ervaren levensgenieters en ondernemende gezinnen, de uitagenda van Gemeente Castricum biedt voor elke liefhebber iets leuks aan. Live muziek klinkt 17 juni in het groene Willem de Rijke park tijdens het Castricum UIT Festival en foodies gaan hun neus achterna tijdens het Smaakmakers Festival van 2 en 3 september. Van 29 april tot 3 mei vinden de Bloemendagen Limmen plaats. Hoge 3D bouwwerken en mozaïeken van hyacintenbloemen worden getoond in de tuinen van de inwoners van Limmen.

Op expeditie in Castricum

Het Oer-IJ is een zijtak van de Rijn, die tot het begin van de jaartelling bij Castricum in zee uitmondde. De wandeltocht ‘Oer-IJ Expeditie’ neemt je mee op een ontdekkingstocht door een verborgen landschap, dat zich laat lezen als een spannend geschiedenisboek. Tijdens de wandeltocht maken de wandelaars op een bijzondere manier kennis met het bloeiende verleden van dit groene hart in Kennemerland.

Ben je benieuwd naar de Oer-IJ Expeditie? Meld je op voorliefhebbers.nl aan voor de nieuwsbrief en maak kans op 2 gratis startbewijzen voor de populaire Oer-IJ Expeditie. Kijk voor nog meer voorjaarsinspiratie op voorliefhebbers.nl/eropuit-in-castricum