CASTRICUM - Op 5 oktober geeft Liselotte Gertenbach in Huis van Hilde een lezing over de ethiek van het tentoonstellen van menselijke resten. Menselijke resten zijn in veel musea te vinden. Kan dat eigenlijk wel? Is het denken over het tentoonstellen van menselijke resten de afgelopen jaren veranderd? Deze lezing is de eerste in de serie ‘Hilde kan me nog meer vertellen…’ van Stichting Oer IJ en Huis van Hilde, die verdieping biedt op verschillende thema’s uit de geschiedenis en archeologie van de regio.

Liselotte Gertenbach heeft zich als geen ander in dit onderwerp verdiept. In de lezing vertelt ze hoe de opvattingen over het tentoonstellen van menselijke resten de afgelopen jaren is veranderd en hoe de regelgeving daarop is aangepast. Liselotte licht de huidige manier van tentoonstellen toe en kijkt ook naar de toekomst. Hoe zal men over 10 jaar over dit onderwerp denken en hoe kunnen musea hier op inspelen? De lezing biedt antwoord op veel interessante vragen over dit onderwerp.

Liselotte Gertenbach is afgestudeerd aan de Reinward Academie (BA) met een major in Cultureel Erfgoed en een minor in Geschiedenis en schreef haar scriptie over dit onderwerp. Op dit moment organiseert ze de ArcheoHotspot en is ze betrokken bij de organisatie van tentoonstellingen in Huis van Hilde.

Lezing 5 oktober, Liselotte Gertenbach

  • Locatie Huis van Hilde, donderdag 5 oktober 2017, 20-22 uur

  • 10 euro, inclusief koffie (vrienden van het Oer-IJ 10 procent korting); bij vier of meer lezingen in de serie: 2 euro korting per lezing.

  • Inschrijving: www.oerij.eu

  • Volgende lezing: donderdag 2 november, Silke Lange over de ontwikkeling van het houtgebruik in het Oer-IJ gebied

  • Meer info over de serie ‘Hilde kan me nog meer vertellen…’; huisvanhilde.nl of oerij.eu.