Castricum – Op woensdag 27 maart vierde kindcentrum Helmgras Pasen. Naast een gezellig paasontbijt in alle groepen en de gezamenlijke paasvieringen hebben de kinderen van groep 5 de ouderen van woonzorgcentrum De Boogaert verrast met palmpasenstokken.


In de dagen voor Pasen hebben de kinderen hard gewerkt om placemats te versieren voor het paasontbijt. Op woensdag was het dan eindelijk zover. Alle kinderen hadden zelf een ontbijtje meegenomen én hebben een mooi paasei versierd voor een ander. Gehuld in pyjama of onesie hebben ze daarvan in alle groepen gesmuld. Tijdens de paasviering in de aula is het paasverhaal verteld en zijn kaarsjes aangestoken voor mensen die ziek, eenzaam of op de vlucht zijn en wel wat licht en hoop kunnen gebruiken.

De kinderen van de groepen 5 hebben tijdens de creatieve activiteiten palmpasenstokken versierd met lint en mooie kralen. Ook tijdens de buitenschoolse opvang hebben ze hieraan gewerkt. Woensdag was het tijd om de ouderen te verrassen. In woonzorgcentrum De Boogaert hebben de kinderen de mooi versierde stokken en lekkere paaseitjes overhandigd, lente-liedjes gezongen en iedereen een fijn Pasen gewenst.