CASTRICUM - Wandelaars die houden van een unieke wandelervaring kunnen binnenkort met plezier hun wandelschoenen aandoen. Op Hemelvaartsdag, donderdag 18 mei, wordt namelijk de indrukwekkende Oer-IJ Expeditie georganiseerd. Dit wandelevenement brengt de deelnemers naar het hart van het Oer-IJ gebied, omringd door eeuwenoude kasteelruïnes, historische boerderijen en prachtige landschappen. Deze unieke beleving ervaren? Inschrijven kan nog maar tot en met donderdag 4 mei via www.oerijexpeditie.nl.


Met keuze uit vier routes van 10, 16, 22 en 31 km is er voor ieder niveau een passende uitdaging. Startend vanaf het archeologiemuseum Huis van Hilde neemt de Oer-IJ Expeditie de deelnemers mee op een ontdekkingstocht door het fascinerende Oer-IJ gebied. Dit gebied is ongeveer vijfduizend jaar terug ontstaan en is gelegen tussen Castricum, Heemskerk, Akersloot en Uitgeest. Tijdens de Oer-IJ Expeditie delen de diverse gidsen hun kennis en passie voor de geschiedenis van het gebied, waardoor iedereen een unieke wandelbeleving ervaart en waar nog lang over nagepraat zal worden.

Thema 2023

Net als voorgaande edities staat de Oer-IJ Expeditie 2023 in het teken van een thema. Dit jaar is het thema 'Water: Toen – Nu – Later'. Water en wind hebben het Oer-IJ gebied vormgegeven. Zij zijn allesbepalend geweest voor het aanzien en de inrichting van het landschap. In de omgeving waar doorheen wordt gewandeld is hier nog verrassend veel van terug te zien. Gidsen en acts op de route van de ontdekkingswandeltocht vertellen de deelnemers graag alles over de rol van het water bij de vorming van het Oer-IJ gebied.

Laatste editie door Sportorganisatie Le Champion

De Oer-IJ Expeditie is in het leven geroepen om het eeuwenoude Oer-IJ gebied op de kaart te zetten. Met jaarlijks duizenden wandelaars aan de start, vier geslaagde edities en een jubileumeditie op donderdag 18 mei, is deze doelstelling behaald. Voor organisator Sportorganisatie Le Champion is de aankomende editie dan ook de laatste editie. Stichting Oer-IJ zal zich na de jubileumeditie beraden over de voortzetting van de Oer-IJ expeditie.

Inschrijven

Inmiddels staan er al ruim 2.200 deelnemers ingeschreven. Wie nog mee wil wandelen met de Oer-IJ Expeditie moet snel zijn. Inschrijven voor het wandelevenement kan nog tot en met donderdag 4 mei via de website www.oerijexpeditie.nl.