CASTRICUM - Of je het nu leuk vindt of niet: het internet wordt steeds belangrijker voor je. Wil je iets kopen, informatie krijgen, een vakantie boeken, je bankzaken regelen, het gaat allemaal en steeds vaker via het internet. Klik & Tik - Het internet op, helpt je de weg te vinden op het internet. Deze cursus van vijf bijeenkomsten start op dinsdag 5 november in de bibliotheek in Castricum. Een bijeenkomst is steeds van 09.30 tot 10.30 uur. Filmpjes laten zien hoe het werkt en daarna kun je zelf gaan oefenen.


Je gaat tijdens deze cursus het internet op, websites bekijken, zoeken met een zoekmachine, digitale formulieren invullen en iets aanvragen, e-mailen en downloaden. Met een kleine groep deelnemers maak je gebruik van computers van de bibliotheek. In een rustig tempo word je geholpen om de computer te leren kennen. Je krijgt filmpjes te zien waarmee je steeds een stapje verder komt.

Wanneer en waar?
De cursus is voor beginners, die al wel een beetje met de computer kunnen omgaan, en duurt 5 weken op de data: 5, 12, 19 en 26 november en 3 december. Deelname is gratis. Er is ook een werkboek beschikbaar maar de aanschaf daarvan is niet verplicht. De kosten voor het werkboek zijn € 10,-. De cursus wordt gegeven in Bibliotheek Kennemerwaard locatie Castricum, Geesterduinweg 1, 1902 CB in Castricum.

Aanmelden
Geïnteresseerd en wil je zeker zijn van een plek? Dan graag aanmelden, dat kan in de bibliotheek of op www.bibliotheekkennemerwaard.nl via de agenda. Er kunnen maximaal 9 mensen meedoen, daarom is vooraf aanmelden noodzakelijk.

Dit is deel 2 van de cursus Klik & Tik. Deel 3 van de cursus is Eerste hulp bij DigiD (datum nog nader te bepalen).. Deze cursussen kun je achter elkaar door volgen, maar ze zijn ook afzonderlijk van elkaar te volgen.