CASTRICUM - Op zaterdag 4 juni om 10.00 uur presenteren Anita Boots en Peter Richard Winkelaar hun nieuwe prentenboek ‘Waar zijn de stippen van Sproet? Dat doen zij tijdens een muzikale kleutervoorstelling op kindcentrum Helmgras aan Het Korte Land 3 in Castricum. Het prachtig geïllustreerde prentenboek gaat over de zoektocht van lieveheersbeestje Sproet naar zijn stippen.

De interactieve voorstelling is gratis toegankelijk voor peuters, kleuters en hun ouders/begeleiders. Zij kunnen het gewenste aantal toegangsbewijzen aanvragen door een mailtje te sturen naar anita@breetveld.com. Met poppenspel en onder muzikale begeleiding van Jan van der Schaaf op accordeon, vertelt Anita het verhaal over lieveheersbeestje Sproet, dat zijn stippen kwijtraakt en alle dieren in het bos inschakelt voor hulp.

Het speelse prentenboek is een uniek samenwerkingsproject tussen kunstenaar Peter Richard Winkelaar, die de kleurrijke illustraties heeft verzorgd, en auteur Anita Boots. Het verhaal is op rijm gesteld en is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 2 tot 6 jaar. Het bijzondere aan het boek is dat kinderen zelf de afloop ervan kunnen bepalen.

‘Waar zijn de stippen van Sproet’ is het derde kinderboek van Anita Boots. De auteur is in het dagelijks leven leerkracht van een kleutergroep: ‘Mijn kleuters waren proefkonijn bij de ontwikkeling van het prentenboek. Ze reageerden erg enthousiast op het verhaal en de kleurige illustraties en droegen nieuwe ideeën en oplossingen aan voor Sproet. Dat is ook gelijk het thema van het boek: hoe ga je om met een tegenslag of een teleurstelling? Laat je je hoofd hangen of zoek je naar een oplossing?’

Na de kleutervoorstelling is er gelegenheid om het prentenboek te laten signeren door de auteur en de illustrator. Kijk voor meer informatie en bestellingen ook op https://www.tis-oke.nl/mijn-boeken. In Castricum is het prentenboek van Sproet ook verkrijgbaar bij Boekhandel Laan, Burgemeester Mooijstraat 19 in Castricum. Daar signeert Anita Boots op woensdag 8 juni om 14.30 uur in combinatie met een voorstelling.