CASTRICUM - De afgelopen maanden hebben de leerlingen uit groep 7B van kindcentrum Helmgras gewerkt aan het thema ‘verkiezingen’. Vanuit de methode voor wereldoriëntatie kregen zij de opdracht om een politieke partij op te richten en verkiezingen te organiseren.

Leerkracht Merel Siersema: ‘De kinderen kregen de opdracht om een wereldwijd probleem te onderzoeken en in kaart te brengen. Vervolgens hebben ze bedacht hoe ze het probleem zouden kunnen oplossen en beschreven dat in hun verkiezingsprogramma. Dat resulteerde in een breed scala aan partijen gericht op het terugdringen van o.a. racisme, voedseltekort, milieuvervuiling, machtsmisbruik en dierenmishandeling. Daarvoor bedachten de kinderen hele creatieve oplossingen.’

Afgelopen week hebben de leerlingen campagne gevoerd voor hun partij, met behulp van flyers, posters en andere aandachtstrekkers. Tot slot hebben de kinderen op 20 april hun partij gepresenteerd aan medeleerlingen en ouders. Zij mochten allemaal hun stem uitbrengen. De partij PUDZ (Plastic Uit De Zee) van Merel, Mats en Iris kwam als winnaar uit de stembus met 23% van de stemmen.