CASTRICUM - Iedereen wil zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen op een veilige en verantwoorde manier.

Dat thuistechnologie kan daarbij helpen. Daarom is voor inwoners, mantelzorgers en professionals de ‘Keuzewijzer Thuistechnologie’ ontwikkeld. De keuzewijzer . De Keuzewijzer biedt inzicht en overzicht in thuistechnologie.

Inzicht en overzicht

Thuistechnologie werkt alleen als het persoonlijk en op maat wordt ingezet. Een succesvolle inzet hangt af van vele factoren, zoals de leef- en woonsituatie, de nabijheid of beschikbaarheid van hulp of de beperkingen. De inzet van thuistechnologie voor iemand in een eigen woning met een partner met beginnende dementie, ziet er anders uit dan voor een alleenwonende die slechthorend is en die door motorische beperkingen niet vaak de deur uitgaat in een huurappartement. De keuzewijzer biedt inzicht en overzicht.

Alleen passende oplossingen en onafhankelijk advies

De ‘Keuzewijzer’ inventariseert de situatie en behoefte van de inwoner en laat zien welke technologie in zijn specifieke situatie kan helpen. Er worden alleen passende oplossingen getoond die voldoen aan de belangrijkste keurmerken. Het advies is onafhankelijk. De gebruiker krijgt een overzicht van leveranciers van de oplossingen en kan prijzen en waarderingen opvragen. De wijzer toont handige adressen uit de regio waar men terecht kan voor bijvoorbeeld begeleiding bij installatie. De Keuzewijzer heeft een klantenservice voor maatadvies.

Meer informatie

Voor meer informatie en contact: Menke Strijbis van Thuissignaal, telefoonnummer 06 123 967 30, Berenkoog 35, Unit 1.13, 1822 BH Alkmaar, info@thuissignaal.nl