CASTRICUM - Op zaterdag 22 oktober 2022 organiseert Kantado Festivalo een wereldmuziek zangochtend in het tafeltennisgebouw aan de Gobatstraat in Castricum.

Kantado Festivalo bestaat ruim vijf jaar. In die vijf jaar hebben zij al veel workshops wereldmuziek gegeven in diverse plaatsen in Noord Holland maar nog niet eerder in Castricum. De opzet is om er een feestelijke zangochtend van te maken. Kantado Festivalo betekent in het Esperanto dan ook 'zangfeestje'.

De workshops worden gegeven door drie muzikanten. Hetty Kienhuis is de dirigent en zij begeleidt ook op gitaar. Guus Hendriks is de accordeonist en Wim de Goede speelt contrabas en hij ondersteunt de zangpartijen bij het instuderen. Het is een ervaren team van muzikanten met een brede repertoirekennis van de wereldmuziek.

Op het programma staan deze keer nummers uit de Balkanlanden: Macedonië, Bulgarije, Servië, Kroatië en Bosnië. Het zijn veelal korte liedjes met een bijzondere drieklank; het geluid dat Balkanzang zo specifiek en herkenbaar maakt. De liedjes zijn snel aan te leren en heerlijk om te zingen met een orkest erbij.

Er word driestemmig gezongen van bladmuziek. Koorervaring en noten kunnen lezen is handig maar niet noodzakelijk om aan deze workshop mee te kunnen doen. Deze Balkan-Special is ook heel geschikt voor mensen die graag eens iets met wereldmuziek-zang willen proberen.

Kantado festivalo gaat op deze locatie meer van deze zangochtenden organiseren, elke keer - liefst maandelijks - met een ander thema en met andere gastmuzikanten: Roma, Grieks, Americana, Klezmer, Sefardisch/Hebreeuws, middeleeuwse volksmuziek enz. Er is een goede parkeergelegenheid: Parkeerterrein winkelcentrum Geesterduin ligt op 2 minuten afstand en het is goed bereikbaar met openbaar vervoer!

Datum: 22 oktober Tijd: 10.00 - 12.00 uur

Plaats: Gebouw Tafeltennis Vereniging Castricum Gobatstraat 12a 1902DG

Deelname €10,-Aanmelden en informatie: info@wimde goede.nl Tel: 06 12025767