CASTRICUM - Dinsdagmiddag 11 juni 14:30 uur wordt de tentoonstelling “THE LANGUAGE OF PAINTINGS” geopend bij Toonbeeld Geesterhage, Geesterduinweg 7 te Castricum.

De ambitieuze leerlingen van het J. P. Thijsse College hebben moderne tweedimensionale kunstwerken bestudeerd en op creatieve wijze verwerkt. De sprankelende expositie met kunstwerken van twee brugklassen is vier weken te bewonderen in Toonbeeld Geesterhage.

Na een openingswoord van Jan Postma, voorzitter van Toonbeeld Geesterhage, op 11 juni om 14.30 uur zullen de leerlingen zelf over hun werk vertellen. Het J. P. Thijsse College en Toonbeeld Geesterhage zijn erg blij met de mogelijkheid om het werk van leerlingen in Toonbeeld te exposeren zodat het door een breed publiek kan worden aanschouwd. “Het is een primeur om met beeldend werk buiten onze school Jac. P. Thijsse College te presenteren, hier in de gangen van Toonbeeld”.

De leerlingen hebben een afbeelding van een tweedimensionaal kunstwerk op hun laptop opgezocht en verschillende beeldelementen o.a. kleur, lijn, vorm bestudeert. In hun eigen A5-schetsboek hebben zij het kunstwerk geschetst, getekend en verschillende technieken uitgeprobeerd. Op een A3-vel is in het midden het kunstwerk verwerkt met daaromheen vormen die met elkaar te maken hebben waarin over beeldelementen te lezen valt. De titel en de naam van de kunstenaar zijn ook in beeld. De leerlingen hebben zelf een techniek gekozen uit: potlood, kleurpotlood, aquarel, gouache, acrylverf, pastelkrijt, wasco, zwarte fineliner of combinaties hiervan. Tien enthousiaste leerlingen van elke klas die bij hun eigen werk op A3 formaat staan, spreken in het Engels over hun eigen werk op 11 juni.

Iedereen is van harte welkom om deze bijzondere expositie te bezichtigen tijdens de openingstijden van Toonbeeld Geesterhage van 11 juni tot 14 juli 2019. Ook leerlingen en personeel van andere scholen zijn van harte uitgenodigd om iets te zien en leren buiten de eigen schoolmuren.