LIMMEN - Ondanks dat de coronapandemie veel problemen bezorgt bij onze jongeren doen de jongerenwerkers van Welzijn Castricum er alles aan om het de jongeren zoveel mogelijk naar de zin te maken. Zo ook bij Conquista, het jongerencentrum in Limmen.


Ondanks het feit dat het jongerencentrum voorlopig nog niet regulier open mag laat men bij Welzijn Castricum weten continu bezig te zijn met het ontplooien van vele activiteiten voor de jongeren:

"Ondanks eerdere berichtgeving dat Conquista Club (woensdagmiddag) & Conquista Kids (zaterdagochtend) de richtlijnen van de BSO zou mogen volgen hebben wij wederom van de gemeente te horen gekregen dat Conquista niet regulier open mag. Dit vinden wij ontzettend jammer, wij hebben namelijk leuke activiteiten voor jullie bedacht en wij kunnen niet wachten om weer gezellig met jullie aan de gang te gaan.

Gelukkig hebben wij ook goed nieuws:

Op woensdag 5 mei zullen wij gaan lasergamen buiten in Limmen op het Koekoeksveld. Woensdagmiddag mag groep 6,7&8 meedoen en woensdagavond is voor 13+ jaar. Vergeet niet om je op te geven via www.jongerenwerkbuch.nl/activiteiten, deelname is gratis en VOL = VOL. Als je mee doet, zorg dan dat je ongeveer tien minuten voor aanvang op het koekoeksveld bent, hier zal de uitleg plaats vinden over de activiteit.

Daarnaast zijn er een aantal nieuwe projecten in Conquista.

Conquista Join Us
Join Us zijn bijeenkomsten voor jongeren die graag hun netwerk zouden willen vergroten maar niet goed weten hoe. Ben of ken jij iemand die graag meer vrienden zou willen hebben, makkelijker op mensen af zou willen durven stappen of zich minder vaak alleen zou willen voelen. Meld je dan aan via www.join-us.nu. Tijdens de bijeenkomsten worden activiteiten bedacht door de jongeren zelf, met elkaar uitgevoerd. Wij ondersteunen de jongeren door sociale vaardigheden te vergroten en hen sociaal redzamer te maken.

Er zijn twee groepen, om de week op vrijdagavond van 19:00-21:30 voor 18 – 25 jaar en om de week op dinsdagavond van 18:30-21:00 voor 12 – 18 jaar.

Conquista Worldwide
Conquista WorldWide zijn bijeenkomsten voor jonge wereldburgers (leeftijd 12-25 jaar) die hun netwerk willen vergroten. Gezelligheid staat tijdens de bijeenkomsten voorop, daarnaast zullen wij een veilige omgeving bieden waarin gewerkt kan worden aan taal- en sociale vaardigheden. De bijeenkomsten starten 4 mei en zullen om de week op dinsdag middag plaatsvinden van 15:30-17:30.

Vanaf juni zal er maandelijks een thema bijeenkomst en/of gastspreker op deze bijeenkomst zijn. Denk hierbij aan seksuele voorlichting (GGD), bibliotheek, CV opstellen en vinden van een baan, sociale kaart in de gemeente. Voor de invulling van deze thema bijeenkomsten en/of gastspreker zullen wij ons tevens laten leiden door de vragen van de deelnemers zelf.

Inschrijven verplicht en dit kan via de app (0642387829) of mail (n.meijers@stichtingwelzijncastricum.nl).

Conquista Ouder kenniscafé
Conquista ouder kenniscafé zijn bijeenkomsten voor alle soorten (aanstaande) moeders en vaders van kinderen in de leeftijd 0 tot en met 4 jaar. Gezelligheid staat tijdens de bijeenkomsten voorop, de verbinding tussen ouders wordt gelegd en het doel is (jonge) ouders steun en zekerheid geven. Naast dat wij zorgen voor gezelligheid zal er ook elke maand een gastspreker zijn en zullen verschillende thema’s aan bod komen zoals: babymassage, babygebaren, borstvoeding (lactatiedeskundige), ergonomisch dragen (draagconsulente) etc.

De bijeenkomsten zullen elke 2e woensdag en elke laatste zaterdag van de maand zijn van 09:30-11:30, de grote opening vindt plaats op woensdag 8 september. Tijdens de opening zullen er goodiebags en lootjes uitgedeeld worden en zijn er leuke ouder&baby gerelateerde prijzen te winnen.

Het Conquista Ouder kenniscafé wordt georganiseerd door Kim Stolk (jongerenwerker) en Jolien de Vries (jeugdverpleegkundige).

Heb je vragen, opmerkingen of ideeën? Mail dan naar k.stolk@welzijncastricum.nl