CASTRICUM - Sinds 2018 zet het Castricumse DJ-duo Two Imaginary DJ’s met hun jaren 80 dansavonden zalen op z’n kop. Maar dan wel met “verantwoorde” jaren 80 hits. Denk aan hits van Madness, Doe Maar, U2, The Smiths, The Cure, Depeche Mode, Eurythmics of New Order.

Op zaterdag 27 mei 2023 komt het duo eindelijk weer eens draaien in hun thuisdorp Castricum en wel in clubMariz aan de Dorpstraat. “Het is al weer drieënhalf jaar jaar geleden dat we voor het laatst in Castricum hebben gedraaid. Dat vinden wij ook veels te lang geleden. Bij clubMariz hebben we de perfecte plek gevonden om er voor ons thuispubliek weer een groot feest van te maken!” Aldus de Two Imaginary DJ’s Richard Heideman en Sander Steggink. “Wat ons zo bijzonder maakt?” Daar is het DJ duo duidelijk over: “We draaien alleen muziek vanaf vinyl platen, niks digitaal. Authentiek jaren 80 dus. En ondertussen staan we net zo hard mee te dansen als het publiek! Voor iedereen op de dansvloer is het overigens vaak een feest der herkenning of een reactie van; ‘oh ja díe plaat!’”. Verzoekjes indienen mag uiteraard ook. En: “Het leuke is dat de muziek uit de jaren 80 ook steeds jongere generaties bereikt. Veel bands uit die tijd zijn nu nog populairder dan toen. Door Spotify & Tiktok ontdekken steeds meer mensen hoe goed de muziek is die toen is gemaakt.”

Het jaren 80 dansfeest met de Two Imaginary DJ’s is op zaterdag 27 mei in clubMariz, Dorpstraat 72, Castricum. Aanvang 21.00 uur.

Voorverkoop online via: https://www.bueno.nu/webshop/school/167/schedule-detail/334172 of aan de deur op de avond zelf. Entree: 6,50 euro.