CASTRICUM - Archeologiemuseum Huis van Hilde in Castricum opent haar deuren voor publiek vanaf 2 juni.


De openstelling volgt hierbij de versoepelingsroute van de Nederlandse overheid waarbij musea weer open mogen vanaf juni. Het museum heeft de nodige maatregelen getroffen om bezoekers een veilig bezoek te kunnen garanderen volgens de richtlijnen van het RIVM. Bezoekers kunnen hun bezoek van te voren te reserveren via de website van Huis van Hilde.

Maatregelen
De provincie Noord-Holland heeft verschillende maatregelen in het gebouw doorgevoerd. Zo staan er meerdere desinfectiepalen waar bezoekers hun handen kunnen desinfecteren. Ook zijn met pijlen looprichtingen gemaakt en wordt via stickers de 1,5 meter afstand aangegeven. De baliemedewerkers zitten achter een plexiglasscherm en bezoekers krijgen een chirurgische vingerhandschoen om de touchscreens in de tentoonstelling mee te bedienen. Uiteraard geldt te allen tijde dat bezoekers die klachten hebben, afgeraden worden naar het museum te komen.

3 dagen per week open
Huis van Hilde opent haar deuren weer op dinsdag 2 juni. In de maand juni is het museum 3 dagen per week te bezoeken; op dinsdag, donderdag en zondag. Openingstijden op deze dagen zijn van 11.00 - 17.00 uur.

Vanaf juni gaat overigens alleen het museale gedeelte van het gebouw weer open: het provinciaal depot en de kantoren blijven nog steeds gesloten en medewerkers werken zoveel mogelijk nog vanuit thuis. Vanaf juli wordt gekeken of het museum wellicht meer dagen per week weer open kan.

Vooraf reserveren met tijdsloten
Bezoekers worden aanbevolen hun bezoek van te voren te reserveren via de website van Huis van Hilde. Er zijn per dag 4 tijdsloten waarin per tijdslot maximaal 15 bezoekers het museum kunnen bezoeken. De volgende tijden zijn te boeken: 11.00 – 12.30 uur, 12.30 – 14.00 uur, 14.00 – 15.30 uur en 15.30 – 17.00 uur. Bij een reservering is het ook mogelijk om een gratis rondleiding te boeken. Tickets zijn vanaf vandaag, 25 mei, te reserveren via de website. Betaling van de tickets kan in het museum per pin worden voldaan.

Schoolbezoek
Ook schoolbezoek is weer mogelijk in Huis van Hilde vanaf 2 juni. Scholen zijn welkom tussen 9.00 en 11.00 uur op dinsdagen en donderdagen.