CASTRICUM - Archeologiemuseum Huis van Hilde ontving afgelopen donderdag de 200.000ste bezoeker.


De 10-jarige bezoeker liep donderdag 5 mei nietsvermoedend met zijn vader het museum binnen, toen hij plots een bos bloemen in zijn handen gedrukt kreeg.

Super verrast

De jongen vertelt dat het niet zijn eerste bezoek aan het museum was. “Ik vind een heel leuk museum. Vandaag kom ik voor de Romeinse soldatenschool, en nu blijk ik opeens de 200.000ste bezoeker te zijn. Ik ben echt super verrast.”
Huis van Hilde opende in januari 2015 haar deuren als Archeologiecentrum van de provincie Noord-Holland. Sinds 2021 is Huis van Hilde ook een officieel museum en kunnen mensen met een museumkaart gratis naar binnen. Door corona is Huis van Hilde bij elkaar zo’n 1,5 jaar dicht geweest. In 5 jaar tijd heeft het museum dus maar liefst 200.000 bezoekers getrokken.

Romeinen in de meivakantie

De laatste tijd is het extra druk. Met nog het weekend voor de boeg, kwamen er in de meivakantie al ruim 1600 bezoekers. Dat komt mede door het speciale programma rondom het thema Romeinen. Van meedoen in een Romeins leger tot luisteren naar verhalen van lang geleden, en van zelf Romeinse manden vlechten tot een speciale kinderrondleiding: je kunt het tot en met zondag 8 mei beleven in Huis van Hilde.

Naast alle extra activiteiten is natuurlijk ook de vaste en tijdelijke tentoonstelling in Huis van Hilde te bekijken. Zo kunnen bezoekers ruim 1000 archeologische vondsten van de provincie Noord-Holland ontdekken en bewonderen. De tijdelijke tentoonstelling Leven in Lagen. De mens in het Noord-Hollandse landschap is nog tot 12 juni te zien. Huis van Hilde is wekelijks van dinsdag tot en met zondag open van 11.00 tot 17.00 uur.