Erwin Tiebie verzorgt op donderdagavond 14 november in de bibliotheek in Akersloot een lezing over de Akerslootse Toneelvereniging Willibrordus. Al een paar jaar geleden is Erwin begonnen om documentatie te verzamelen met alles wat er te vinden is over de rijke historie van Toneelvereniging Willibrordus. Erwin vertelt er deze avond enthousiast over en laat veel beeldmateriaal zien.

Foto’s, krantenartikelen en gesprekken

In 2020 bestaat de Akerslootse toneelvereniging Willibrordus 100 jaar.
Erwin neemt je mee in zijn zoektocht naar de geschiedenis van de club (foto's, krantenartikelen en gesprekken). Daarnaast vertelt hij enkele leuke anekdotes en gewoontes die verdwenen, behouden of er bij gekomen zijn. Hij vertelt over Initiatieven die er zijn genomen vanuit de vereniging. Zoals daar in de jaren 50 toneel werd gespeeld met de kinderen van de speeltuinvereniging, in de jaren 60 het jongerentoneel en in de jaren 90 kindertoneel en poppenkast op Koninginnedag.

Hij laat zien hoe de techniek het toneel veranderde, maar ook wat het publiek vroeger en nu boeide. Ook de samenwerking met Rossenbacker, de andere toneelvereniging in het dorp, toneelwedstrijden en uitvoeringen buiten het dorp komen aan bod. En Erwin sluit af met de opvoering die de Toneelvereniging wil houden in februari 2020, wanneer ze werkelijk 100 jaar bestaat.

Aanmelden

Je bent van harte welkom op donderdag 14 november om 20.00 uur in Bibliotheek Kennemerwaard locatie Akersloot, Rembrandtsingel 1. De toegang bedraagt € 3,50. Aanmelden voor deze lezing kan op www.bibliotheekkennemerwaard.nl via de agenda of bij de klantenservice in de bibliotheek (je betaalt met pin).