CASTRICUM - De vrijwillige Castricumse brandweer bestaat dit jaar 100 jaar. Op donderdag 5 maart organiseren de Werkgroep Oud Castricum en Bibliotheek Kennemerwaard een lezing over vrijwillige Castricumse brandweer. Oud-brandweerman Gerard Veldt Bzn vertelt gloedvolle verhalen over de brandweer in Castricum. Dit doet hij aan de hand van foto’s die ook in de bijbehorende tentoonstelling getoond worden.

Tentoonstelling Naar aanleiding van het 100 jarig jubileum heeft de Werkgroep Oud-Castricum een interessante en nostalgische tentoonstelling samengesteld, bestaande uit foto’s op panelen, een prachtige film en oude objecten. Veel (oud-) brandweerlieden hebben hier een bijdrage aan geleverd.

De lezing is georganiseerd door de Werkgroep Oud Castricum en Bibliotheek Kennemerwaard.

Aanmelden
Je bent van harte welkom op donderdag 5 maart om 20.00 uur bij Historisch Informatie Centrum De Duynkant, Geversweg 1B. De toegang bedraagt € 5,- (voor donateurs van Oud Castricum, leden van de bibliotheek en vrijwilligers bij de brandweer € 3,-). Aanmelden voor deze lezing kan op www.bibliotheekkennemerwaard.nl via de agenda of bij de klantenservice in de bibliotheek (je betaalt met pin).