CASTRICUM - Heb je al eens gehoord of gelezen over een ‘Herenboerderij’, en denk je erover je aan te sluiten? Goed nieuws, want een groep enthousiaste kartrekkers zet zich volop in er een te realiseren in de omgeving van Castricum. Op dinsdag 27 september houden ze weer een informatieavond om iedereen te informeren over de realisatie van deze ‘coöperatieve boerderij’.

DIGITALE BIJEENKOMST

Wolter van der Vlist, voorzitter van Herenboeren Kennemerland: “In november organiseerden we onze eerst informatieavond. De opzet was heel interactief en sloeg enorm goed aan. Er werd algemene informatie gedeeld, er was een poll, er waren momenten in een break-out en we gingen ook echt in gesprek.” Inmiddels hebben zich weer meer dan 100 nieuwe geïnteresseerden gemeld, dus hoog tijd voor een nieuwe info avond! “De bedoeling

is de de nieuwe geïnteresseerden kort het concept uit te leggen en bij te praten over de ideeën. Ook gaan we samen kijken naar de regiokaart van de omgeving Castricum, Limmen, Heiloo, Uitgeest en Heemskerk om te kijken waar de mogelijkheden liggen”.

De kartrekkers van Herenboeren Kennemerland hebben sinds ze in oktober van start gingen niet stilgezeten. Er is een coöperatie opgericht; ze hebben vele lokale agrariërs ontmoet; er is een website opgetuigd en er wordt flink gewerkt aan een netwerk op de social media-kanalen. Belangrijkste doel voor nu is het vinden van grond!

Website kennemerland.herenboeren.nl / Instagram: herenboeren_kennemerland / Facebook: https://www.facebook.com/Herenboeren.Kennemerland

Wil je de info avond bijwonen? Mail naar kennemerland@herenboeren.nl en krijg de zoom-link opgestuurd. Zet in je agenda: 27 september, 20:00 uur.