CASTRICUM - Coronatest in Castricum: hoe werkt het en wanneer krijg ik de uitslag? – denieuwepraktijk.nl. Het is fijn dat er in Nederland zoveel testlocaties zijn. Dat zorgt er voor dat niemand ver hoeft te reizen om zich te laten testen. Daarom is de drempel om zich te laten testen voor sommige mensen een stuk minder hoog. Zij hoeven immers geen uren te rijden om een corona test te doen. Er zijn verschillende soorten teststraten in Nederland. Je kunt dus zelfs nog kiezen waar je naartoe gaat voor een corona test. Zo kun je bijvoorbeeld ook zelf kiezen met welke testmethode je getest wordt. In de commerciële teststraten gebruiken ze een andere testmethode dan in de teststraten van de GGD.


Verschillende teststraten
Er zijn mensen in Nederland die niet goed weten wat het verschil is tussen commerciële teststraten en de teststraten van de GGD. In principe is het allebei een plek waar je je kunt laten testen op corona, maar toch zijn er een aantal verschillen tussen beide soorten teststraten. Zo mag je je bij de GGD bijvoorbeeld niet laten testen wanneer je geen klachten hebt. In het begin van de corona crisis had de GGD niet genoeg testcapaciteit om iedereen die klachten had te testen. Daarom hebben zij er toen voor gekozen om uitsluitend mensen die klachten hebben te testen. Zo blijven de teststraten van de GGD zo rustig mogelijk. Als je je wilt laten testen zonder dat je klachten hebt, zul je naar een commerciële teststraat moeten gaan. Daar mag je je ook laten testen als je geen klachten hebt.

Hoe kun je zo snel mogelijk weten of je besmet bent als je in Castricum woont?
Als je een corona test hebt gedaan, moet je in quarantaine totdat je de uitslag van de test krijgt. Dat is van belang om te voorkomen dat je anderen besmet wanneer je nog niet weet dat je besmet bent. Daarom is het slim om thuis te blijven totdat je weet of de uitslag positief of negatief is. Je kunt er ook voor kiezen om een sneltest te doen zodat je sneller weet wat de uitslag is. Dit duurt normaal gesproken niet langer dan een kwartier. Als je in Castricum woont kun je kiezen uit verschillende commerciële teststraten in de buurt. Je zult naar een commerciële teststraat moeten gaan als je een snel test wilt doen. Bij de GGD gebruiken ze een andere testmethode waarbij de uitslag soms dagen op zich laat wachten. Hier kun je zien waar je je kunt laten testen als je in Castricum woont: corona test in Castricum: overzicht kosten en sneltest locaties.

Een afspraak maken
Voordat je een corona test gaat doen, moet je eerst een afspraak maken. Door een afspraak te maken weet je zeker dat er plaats is op het moment dat jij komt testen. Je kunt bij de meeste commerciële teststraten heel eenvoudig een afspraak maken. Dit kun je doen door naar de site van de teststraat te gaan.