CASTRICUM - Voor wie de vakantie af wil sluiten met een leuke en leerzame workshop organiseert Toonbeeld Geesterhage op zaterdag 28 augustus de workshop "het goud van Gustav Klimt".

De Weense kunstenaar Gustav Klimt (1862-1918) staat centraal in deze workshop die gegeven wordt door Afke Spaargaren. "Judith l" uit 1901, en de "Kus" uit de periode 1907-1908 zijn twee van zijn bekendste werken. Na een inleiding over zijn leven, de tijd waarin hij leefde en de kenmerken van zijn werk, zoals zijn decoratieve versieringen, waarbij hij veel werkte met bladgoud, zijn vrouwenportretten, zijn allegorische werken en zijn landschappen, laten we ons inspireren door zijn werk en zullen voorbereidende schetsen gaan maken voor een compositie op papier. We zullen gaan werken met acrylverf en allerlei collage materialen, zoals (goud) kleurige stoffen en decoratief papier. Na een korte lunchpauze van een half uur gaan we weer aan de slag en na afloop bespreken we het werk met elkaar. Geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

De workshop duurt van 10.00 tot 16.00 uur (met een half uur pauze) en de kosten bedragen € 53,50 en € 5,00 materiaalkosten. Aanmelden kan via de site www.toonbeeld.tv