CASTRICUM - Heeft u vragen over uw geldzaken? Vraag hulp! Ook nu. Juist nu! Binnen de gemeente Castricum zijn er diverse mogelijkheden waar u terecht kunt voor uw vragen.

GELDZAKEN SOCIUS en SOCIAAL.NL
Op vrijdagochtend van 9 tot 12 uur is geldzaken actief bij Socius. Socius is gevestigd in Geesterhage, Geesterduinweg 5. Dit gaat op afspraak. Er zal iemand aanwezig zijn van Socius en van Sociaal.nl (schuldhulpverlening). Dit is spreekuur is ook voor complexe vraagstukken op het gebied van geld, financiën en schulden. Via 088-887 6900 kun je aanmelden.

THUIS ADMINISTRATIE PROJECT
Bij het thuis administratie project kunnen vrijwilligers u assisteren bij het ordenen van de administratie, bankzaken, het invullen van formulieren van instanties, belastingzaken en het verduidelijken en opstellen van mails en brieven.

Het kan gaan om eenmalige hulp om u op weg te helpen, maar ook om hulp die regelmatig terugkomt. Wilt u meer weten of u aanmelden? Dan kunt u contact opnemen met Welzijn, telefoonnummer 0251-656562 of mailen naar rovers@welzijncastricum.nl

BELASTINGSPREEKUUR
Hulp nodig bij het digitaal invullen van de belastingaangifte? Dat kan!

Vanaf 18 maart tot 1 mei bieden vrijwilligers van en bij Stichting Welzijn Castricum ondersteuning bij de aangifte op donderdagmiddag vanaf 14 uur. Dit gebeurt op afspraak bij een inkomen van maximaal € 25.000 per jaar. U kunt zich aanmelden bij e.boehmer@welzijncastricum.nl of op nummer 06-4299 0077.

GRIP OP JE KNIP CURSUS
Deze cursus is voor iedereen die wil leren om beter om te gaan met geld. Deze cursus kan u helpen grip te krijgen op uw financiën en om op een andere manier met geld om te gaan.

De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten. Start datum donderdag 8 april van 13.00 – 14.30 uur. De cursus wordt online gegeven via het programma Zoom. Om deel te kunnen nemen, dien je in het bezit te zijn van smartphone, tablet, PC of laptop. Aan deze cursus zijn geen kosten verbonden.

Meer informatie opvragen of vrijblijvend aanmelden voor de cursus kan via Charlotte Bierman email: CBierman@socius-md.nl