CASTRICUM - Iedereen kan meedoen, en je hoeft geen lid te zijn van een atletiekvereniging. Beginnende lopers kunnen meedoen aan de loop over 2,2 of 4,0 kilometer. De start is op de atletiekbaan aan de Zeeweg, en de route voert door het duingebied. De gevorderde lopers kunnen kiezen voor 10 km of 15 km. Deze beide routes voeren door het duingebied en de 15 km gaat ook over het strand. Meedoen is een uitstekende voorbereiding op de Halve Marathon van Egmond een maand later. De Strand- en duinlopen staan in de regio bekend als een gezellig en kleinschalig evenement, met bij iedere loop zo’n 300-400 hardlopers van jong tot oud aan de start.

Jeugd
Ook aan de jeugd is gedacht. De jeugd van 5 tot en met 12 jaar kan meedoen aan de speciale jeugdloop over 2,2 km. Het parcours van deze route maakt vanaf de atletiekbaan een ronde nabij Johanna’s Hof. Het leuke hier is dat ouders met de kinderen mee kunnen lopen. Jeugd vanaf 12 jaar kan kiezen tussen de 2,2 km of de 4,0 km. Voor alle kinderen is er bovendien een leuke herinnering, en voor de beste drie jongens en meisjes in verschillende leeftijdscategorieën zijn er prijzen te verdelen.

Pieten
Uiteraard mogen twee sportieve Pieten niet ontbreken op deze dag, met voor ieder kind een extra aanmoediging bij de start én een flinke hand pepernoten aan de finish.

Corona-maatregelen (zolang de richtlijnen van 13 november 2021 van toepassing zijn)
Voor een overzicht van de actuele Corona-maatregelen bij deze loop, zie www.avcastricum.nl.

Inschrijven
Van te voren inschrijven voor de loop is nadrukkelijk gewenst, dat kan tot en met vrijdagavond 3 december via www.inschrijven.nl. Inschrijven op de dag zelf kan ook, dat is niet alleen duurder, maar vanwege de Corona-maatregelen is dit slechts beperkt mogelijk.

Start
Alle routes starten vanaf de atletiekbaan aan de Zeeweg in Castricum. De korte afstanden (2,2 km en 4,0 km) starten om 10.15 uur. De langere afstanden om 10.50 uur.


UPDATE 29-11: Vanwege de nieuwe coronamaatregelen is besloten de loop van 5 december te annuleren.