CASTRICUM - ‘Ondanks dat ik niet op vakantie ga, is mijn vakantie nog nooit zo leuk begonnen. Ik had nog nooit gesurft, kano gevaren en gesupt en nu wel, hoe leuk?’ Aldus een deelnemer van de gratis watersport activiteiten van Team Sportservice Kennemerland. De afgelopen twee weken konden jongeren en jongvolwassenen meedoen aan verschillende watersportactiviteiten.


Meer dan 150 jongeren en jongvolwassenen hebben meegedaan aan suppen, kanovaren en surfen in Limmen, Akersloot en Castricum. ‘Het is mooi om te zien hoe de jongeren hiervan genieten en sociale contacten leggen tijdens de activiteiten’. Zegt Winnie Assendelft, buurtsportcoach van Castricum. ‘Steeds meer inwoners van Castricum weten ons individueel te vinden met beweeg-/sportvraagstukken. Wij kunnen hen voorzien van gratis beweegadvies. Hierbij moet je denken aan het verwijzen naar een juiste sportclub of over het meedenken over contributiebetalingen’.

Afgelopen maanden zijn er vanuit Team Sportservice Kennemerland verschillende activiteiten voor jongeren georganiseerd. Dit is gedaan in samenwerking met jongerenwerk van Stichting Welzijn en met de drie voortgezet onderwijs instellingen. In totaal hebben er al 412 jongeren deelgenomen aan de activiteiten. Deze activiteiten zijn georganiseerd vanuit de rijkssubsidie jeugd aan zet. Deze subsidie is er voor bedoeld om jongeren in coronatijd te laten bewegen en sociale contacten te laten behouden. De activiteiten werden aangeboden door lokale sportaanbieders.

De verwachting is dat er in september of oktober weer nieuwe activiteiten georganiseerd worden. Hier zal tijdig promotie voor gemaakt worden en het is altijd terug te vinden op www.sportenbewegenincastricum.nl.

Ben je nu al op zoek naar een leuke sport en kun je daar wel wat hulp bij gebruiken? Neem dan contact op met buurtsportcoach Winnie Assendelft via wassendelft@teamsportservice.nl.