ALKMAAR - Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. In november leest heel Nederland één boek (Nederland Leest). De bibliotheek geeft in deze maand het boekje ‘Mevrouw mijn moeder’ cadeau, geschreven door Yvonne Keuls (zolang de voorraad strekt).


Bibliotheek Kennemerwaard organiseert een digitale fototentoonstelling met het thema: Mijn moeder. Voor de tentoonstelling is Bibliotheek Kennemerwaard op zoek naar foto's van jou en je moeder, met broertjes en zusjes of het hele gezin, ook foto's van oma’s of overgroot oma’s zijn welkom. Oude foto's of recente, kleur of zwart/wit, alles is welkom. De foto’s worden aangevuld met quotes over moeders bv. een herinnering, iets wat je speciaal met je moeder deelde of waarom je haar waardeert, waardeerde.

Foto’s met het thema mijn moeder

Heb jij mooie, grappige, ontroerende of bijzondere foto's in dit thema? En/of een mooie quote? Mail ze dan naar verhaallokaal@bknw.nl.

Graag met de vermelding van het jaar waarin de foto is genomen. Namen zijn welkom maar niet noodzakelijk. In verband met de voorbereidingen van de tentoonstelling de foto’s graag in september aanleveren.

Tentoonstelling op multitouch tafels

De foto’s en teksten worden tentoongesteld op multitouch tafels in meerdere vestigingen van Bibliotheek Kennemerwaard en zijn dus voor alle bezoekers te zien. De tentoonstelling vindt plaats in november.