CASTRICUM - Wilt u graag fitter of actiever worden? Dan is onderstaand beweegprogramma echt iets voor u. Sport en bewegen draagt bij aan vitaal ouder worden. Daarnaast zorgt sporten voor plezier en ontmoeting. Deze elementen komen samen in het fitheidsprogramma ‘Fit & Vitaal 60+ Limmen en Fit & Vitaal 60+ Akersloot’, georganiseerd door de buurtsportcoach van Team Sportservice Kennemerland. Dit programma bestaat uit een gratis fitheidstest en een afwisselend beweegprogramma. Het is erg geschikt voor 60-plussers, die samen met anderen willen ontdekken welke beweegactiviteit het beste bij hen past. Iedereen kan deelnemen op zijn of haar eigen niveau. Het programma draait in Limmen en in Akersloot.


Gratis fitheidstest

Ben je benieuwd hoe fit je bent? De buurtsportcoach organiseert op woensdag 13 maart van 10.00 tot 12.30 uur een gratis fitheidstest in Sporthal de Enterij in Limmen en op vrijdag 15 maart van 10.00 tot 12.30 uur in Sporthal de Lelie in Akersloot. De test duurt ongeveer 30 minuten en er staat koffie/thee klaar. De conditie, spierkracht en de BMI worden onder andere gemeten. De test is geschikt voor iedereen, of je nu wel of geen sport beoefent.

Beweegprogramma

Het beweegprogramma, zowel in Limmen als in Akersloot, begint in week 13. De deelnemers gaan vier weken achter elkaar, twee keer per week verschillende sporten uitproberen bij sportaanbieders uit de buurt. Het programma bestaat uit verschillende beweegactiviteiten, binnen en buiten. Sommige activiteiten zijn inspannend, andere juist ontspannend. Alle activiteiten worden begeleid door vakkundige trainers. De sporten zullen vooral overdag aangeboden worden. Deelname aan het Fit & Vitaal 60+ programma bedraagt € 10.00.

“Leuk, afwisselend programma. We hebben een betere conditie na het beweegprogramma” Loes en Ben (beiden 73 jaar)

“Wij zijn nieuw in Limmen en hebben allemaal nieuwe contacten opgedaan. Ik heb er zelfs een sportvriendin aan over gehouden” Nel (69 jaar)

Meer informatie en aanmelden

Bent u enthousiast geworden over dit leuke programma? Meld u zich dan snel aan via www.sportenbewegenincastricum.nl/activiteitenaanbod-2024 . U kunt zich aanmelden voor de fitheidstest én het programma, maar ook voor één van de twee. Net wat u prettig vindt. U kunt ook altijd contact opnemen met buurtsportcoach Winnie Assendelft. Dit kan door te mailen naar: wassendelft@teamsportservice.nl of bel naar 088-2037340. Aanmelden is verplicht.

De Gemeente Castricum heeft de gezondheid van haar inwoners hoog op de prioriteitenlijst staan. Vandaar dat zij de buurtsportcoach senioren vanuit Team Sportservice Kennemerland financieren.