CASTRICUM - Op woensdag 16 februari is op feestelijke wijze Boekstart in de kinderopvang geopend op peuterspeelzaal ‘t Drempeltje in Castricum. De kinderen van de woensdaggroep waren er om deze feestelijke gebeurtenis bij te wonen. Leesconsulente Rian Koopman las voor uit het prentenboek Vos gaat een stukje rijden van Susanne Strasser. Een boek uit de prentenboeken top 10 van de Nationale Voorleesdagen. Na het voorlezen werd er door de kinderen heerlijk gedanst en gezongen. Wat hebben ze er van genoten.

Cadeau
De kinderen hadden ook mooie mutsen gemaakt en waren goed voorbereid op het verhaal. Na het voorlezen, dansen en zingen mochten twee meisjes een mooi cadeau uitpakken: een mooie nieuwe boekenbak gevuld met mooie nieuwe boekjes! Daar werd meteen gretig gebruik van gemaakt. Onder het genot van een doosje rozijntjes hebben de kinderen heerlijk gelezen.

Voorleescoördinator

De feestelijke opening was ook een mooi moment om de nieuwe voorleescoördinator,
Ellen Revers in het zonnetje te zetten. Zij kreeg uit handen van de clustermanager van Forte een diploma uitgereikt, omdat ze de opleiding voorleescoördinator met goed gevolg heeft afgerond. Tijdens deze training heeft ze een mooi voorleesplan gemaakt om op ‘t Drempeltje het voorlezen een vaste plek te geven.

BoekStart
Samen een boekje lezen, plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen, versterkt de band met je kindje. En kinderen die al op jonge leeftijd zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kan dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Vanuit deze gedachte is BoekStart ontstaan: een programma dat kinderen van 0 tot 4 jaar en hun (groot)ouders van boeken laat genieten.