AKERSLOOT - Na een verbouwing is binnen de bibliotheek in Akersloot meer ruimte gecreëerd voor de Historische Vereniging Oud-Akersloot. Deze ruimte kan gebruikt worden voor activiteiten eventueel gezamenlijk met de bibliotheek. Om de verbouwing mogelijk te maken hebben de gemeente en stichting TriArcus meebetaald. De meerwaarde voor de bibliotheek zijn de gezamenlijke activiteiten. Er wordt al samengewerkt maar men wil dit uitbreiden met bijvoorbeeld filmochtenden, vlogs van jonge Akersloters, tafelgesprekken en stamboomonderzoek.

HVOA actieve en groeiende vereniging

De HVOA is een actieve en groeiende vereniging. Daarmee groeide ook de behoefte aan meer werkruimte dan het huidige onderkomen naast de bibliotheek, aan de Rembrandtsingel. Bijvoorbeeld om de beeldbank uit te breiden, voor tentoonstellingen en voor bijeenkomsten.

Feestelijke (her)opening

Op vrijdag 4 november vindt de feestelijke (her)opening plaats voor genodigden. Wethouder Valentijn Brouwer verricht de openingshandeling.

Open Huis
Op zaterdag 5 november is iedereen welkom tijdens het Open Huis van de Historische Vereniging Oud-Akersloot en de Bibliotheek (12.00 – 16.00 uur). Tijdens het Open Huis is een foto-expositie te zien over de Buurtschappen van Akersloot en worden historische films vertoond.
In de bibliotheek kan jong en oud prutsen en programmeren met robots. Ook wordt er voorgelezen voor kinderen uit Ridder Rikki (14.00 uur).