CASTRICUM - Tijdens de open dag op 2 juli in Crematie Centrum Westerhout is er een zeer uitgebreide expositie van de urnen van Urn to Be te zien. Danielle van Assema maakt al een aantal jaren bijzondere persoonlijke urnen en geeft workshops om zelf een urn te maken. De urnen die zij maakt zijn niet glad strak en rond. “Zo is je leven ook niet”, is haar motto.

De afgelopen jaren heeft zij niet stil gezeten en heeft
diverse toepassingen bedacht om een urn zo persoonlijk mogelijk te maken en de nabestaanden een mooie tastbare herinnering te geven. Zo zijn er onlangs urnen gemaakt waarin epoxy is verwerkt. Zo kun je bijvoorbeeld een ring, haarlok of bloem van het rouwboeket in de epoxy verwerken. Vorig jaar is zij begonnen met het maken van urnen waaronder of op een afdruk van handen is verwerkt. Zo kun je de urn “op eigen handen” dragen.

De nieuwe ontwikkelingen van afgelopen week hebben er toe geleid dat er nu ook urnen gemaakt zijn via een zoutstook- techniek. Het aardse , onwillekeurige patroon spreekt mensen vaak aan omdat het een afspiegeling is van een leven dat geleefd is.

Tijdens de open dag is het mogelijk voor nabestaanden , een hart te komen raku-stoken voor hun overleden dierbaren. Met deze techniek krijg je iedere keer een bijzonder resultaat, telkens uniek .Op deze manier wordt er ook een deel van de urnen vervaardigd. Wil je graag een hart komen maken , geef je dan op viawww.urntobe.nl of 0655727696. Er zijn aan deze workshop geen kosten verbonden .

Danielle van Assema ( Urn to Be) is deze dag aanwezig van 11.00 tot 16.00 om alle vragen te beantwoorden over de asbestemming. Wil je alvast kijken naar de mogelijkheden ? Dat kan op www.facebook.com/www.urntobe.nl/

Crematie Centrum Westerhout
Zeestraat 214C, 1943 AE Beverwijk