AKERSLOOT - Heeft u een elektrische fiets? En vindt u het soms lastig om de fiets te beheersen, bijvoorbeeld tijdens het op- en afstappen? Dan bent u niet de enig. Daarom gaat Ton Kramer van KPBiking in Akersloot weer E-bike-beheers trainingen geven.

De beheers trainingen worden driemaal gegeven op de parkeerplaats aan de Boschweg 17 in Akersloot. De eerste training is donderdag 7 maart 2024. De daaropvolgende vinden plaats op 6 juni en 5 september 2024. De training is gratis en van 11.00 – 12.00 uur inclusief koffie of thee.

Er gebeuren steeds meer ernstige ongelukken in het verkeer onder fietsers. Geen goed nieuws, maar laat u zich niet ontmoedigen om op de fiets te stappen. Met deze training krijgt u een betere beheersing over uw elektrische fiets en kunt u met meer zelfvertrouwen deelnemen aan het verkeer. Zo kunt u weer ontspannen genieten van een rondje door de polder, het dorp of de duinen. De training is voor iedereen met een elektrische fiets.

De fietslessen worden in kleine groepen gegeven, maximaal 10 deelnemers. Ton gaat vooral in op persoonlijke wensen. Voor de een is dat op- en afstappen, voor de ander leren fietsen op hun nieuwe elektrische fiets en weer een ander vindt het misschien lastig om balans te houden tijdens het omkijken.

Wilt u een keer langskomen? Meld u zich dan aan bij Ton Kramer van KPBiking via info@kpbiking.nl of bel naar 06-50506087. Na de eerste les wordt er samen bepaald of een vervolg les nodig is. Team Sportservice Kennemerland voert het programma Doortrappen, veiliger fietsen tot je 100e, uit in de Gemeente Castricum en ondersteunt KPBiking bij dit project.