CASTRICUM - Van 17 t/m 26 september is de Nationale Sport Week. Door heel het land zetten verschillende sportaanbieders hun deuren open om mensen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met sport en bewegen. Ook in de Gemeente Castricum gaat deze week niet onopgemerkt voorbij. U kunt mee doen aan de gratis beweegochtend voor senioren op dinsdag 21 september. Plezier, enthousiasme en gezelligheid gegarandeerd.

Op dinsdag 21 september van 10.00 tot 11.30 uur is er bij tafeltennisvereniging Castricum op de Gobatstraat 12A een multi-sportochtend. Alle 60’plussers opgelet, want deze gezellige en gezonde ochtend wilt u niet missen. Op het programma staat tafeltennis van TTV Castricum, Callanetics van DOS Castricum en wandelen van Team Sportservice Kennemerland.

Wat ga je doen?
Alle drie de activiteiten komen aan bod. Tijdens de tafeltennis activiteit wordt er vooral vrijgespeeld. Uiteraard geven ervaren trainers uitleg over de techniek en de spelregels. Callanetics is een beweegvorm wat zich richt op de spieruithoudingsvermogen en ontspanning. Er komen verschillende oefeningen voor de buik, benen, borst, armen, rug en billen aan bod. Deze sport is voor iedereen toegankelijk, de oefeningen zijn uit te voeren op ieder zijn of haar eigen niveau. De wandelactiviteit is een energieke wandeling door een deel van Castricum.

‘Veel beweeg-/sportactiviteiten voor senioren lagen in coronatijd stil. Ik ben blij dat ook deze doelgroep nu weer in groepsverband mag bewegen. Vandaar dat wij deze multi-sportochtend organiseren. Bewegen is goed voor de gezondheid het verbindt en het is gewoon gezellig met anderen’ Aldus buurtsportcoach senioren Winnie Assendelft. ‘Alle senioren zijn welkom, sportief of niet sportief tijdens deze ochtend staat plezier centraal’.

Aanmelden
Enthousiast geworden na het lezen van dit bericht? Aanmelden is verplicht en kan door te mailen of te bellen naar Winnie. Zij is te bereiken via wassendelft@teamsportservice.nl of 0251-254740. Voor deze ochtend geldt er een maximaal aantal deelnemers, dus vol is vol. Voor vragen kunt u ook altijd contact opnemen. Ik hoop u te mogen verwelkomen. Alle informatie is terug te vinden op – www.teamsportservice.nl/kennemerland

De gemeente Castricum vindt de gezondheid van haar inwoners, waaronder senioren, erg belangrijk. Vandaar dat de gemeente de Buurtsportcoaches vanuit Team Sportservice Kennemerland financiert. Team Sportservice Kennemerland organiseert deze ochtend in samenwerking met de lokale sportaanbieders.