CASTRICUM - Vanuit huis huurtoeslag aanvragen, informatie over de opbouw van je pensioen opvragen of een verhuizing doorgeven? Het kan allemaal, en de overheid wil ook graag dat je jouw zaken via internet regelt. Het heeft natuurlijk voordelen om er de deur niet voor uit te hoeven. Maar misschien ben je er niet zo handig in of voel je jezelf onzeker. Als je dit herkent is de korte cursus Digisterker: Werken met de elektronische overheid in de bibliotheek in Castricum interessant voor je.

De overheid gaat digitaal! Jij ook?
De overheid doet steeds meer via het internet en daar kun je gebruik van maken. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, om werk zoeken of om het doorgeven van een verhuizing. Veel mensen weten dat niet of vinden het nog wat moeilijk. Daarom is er in november een speciale internetcursus Digisterker: Werken met de elektronische overheid georganiseerd in de bibliotheek in Castricum.

Wat leer je?
Iedereen start met het aanvragen van een DigiD en gaan hiermee oefenen. Daarna worden de websites van de overheid behandeld.

Hoe lang duurt de cursus?
De cursus duurt vier dagdelen. Je maakt onder begeleiding en in een kleine groep van deelnemers gebruik van computers in de bibliotheek. Bibliotheek Kennemerwaard raad je aan de cursus te volgen in je eigen gemeente, omdat de cursus daar op is aangepast.

Wanneer en waar?
De cursus vindt plaats op donderdagochtend 7, 14, 21 en 28 november. Op de laatste cursusdag krijg je een certificaat. De cursus wordt gegeven in Bibliotheek Kennemerwaard, locatie Castricum, Geesterduinweg 1. Het tijdstip van de cursus is van 09.30 tot 11.00 uur. De cursus is gratis maar de kosten voor het werkboek bedragen € 10,-.

Aanmelden
Geïnteresseerd in deze praktische Internetcursus? Je bent van harte welkom. Aanmelden kan via de website www.bibliotheekkennemerwaard.nl via de agenda of bij de Klantenservice in één van onze vestigingen (u betaalt met pin).