CASTRICUM - Wim de Goede, kunstschilder uit Castricum, vertelt op zaterdag 5 oktober over de materialen en technieken van de schilderkunst uit de tijd van Rembrandt. In zijn lezing gaat hij vanuit deze laat middeleeuwse praktijk naar de 17e eeuw. De lezing / demonstratie wordt op 5 oktober 4 keer gegeven in Historisch Informatie Centrum De Duynkant. Je kunt inschrijven voor 4 verschillende tijdstippen.Wim illustreert zijn lezing / demonstratie met beeld- en videomateriaal en echte materialen die het Kennemerkunstgilde in hun reizende atelier meenemen. Grondstoffen, pigmenten, bindmiddelen, hulpstoffen, doeken en panelen, het atelier, doodverf, vergulden, de schildertechniek, alles komt langs! En uiteraard geeft Wim een demonstratie verfwrijven.

Kennemerkunstgilde

Wim de Goede is een van de oprichters van het Kennemerkunstgilde, een gezelschap voor levende geschiedenis. Zij onderzoeken en beelden de schilder- en bouwkunst van de late Middeleeuwen, uit. Het Kennemerkunstgilde bestaat uit twee schilders (Wim de Goede en Hetty Kienhuis) en een bouwmeester (Marius Bruijn).

Deze lezing is een activiteit van het Kennemerkunstgilde en Bibliotheek Kennemerwaard.

Aanmelden

Je bent van harte welkom op zaterdag 5 oktober vanaf 13.00 uur in Historisch Informatie Centrum De Duynkant, Geversweg 1b, 1901 NW Castricum. De toegang is € 6,- (voor leden € 5,-). De lezing wordt gegeven om 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur. Je kunt inschrijven voor het door jou gewenste tijdstip.