CASTRICUM - Wat heb jij nodig om vrij, blij en gezond op te groeien? De Toekomststoel is een lege stoel die overal waar besluiten genomen worden, de toekomst vertegenwoordigt. De Toekomststoel staat symbool voor de vraag: is dit besluit ook goed voor de generatie(s) na ons? Het idee komt uit Jan Terlouws boek: "Het hebzuchtgas", een sprookje voor jong en oud. Tijdens de zomervakantie is de stoel in één van de bibliotheken in de gemeente Castricum te vinden.

Klimaatburgemeesters

Initiatiefnemers zijn Klimaatburgemeesters van de gemeente Castricum, Theo Versteegen en Marleen Heeman. De klimaatburgemeesters gaan ook de scholen, clubs en markten langs met de stoel.

Schrift

In het schrift bij de stoel kunnen wensen, tekeningen en vragen voor bestuurders opgeschreven worden. De centrale vraag is: wat heb jij nodig om vrij, blij en gezond op te groeien? De wensen en vragen in het schrift worden voorgelegd aan de gemeenteraad en het college. Maak vooral ook jouw wensen voor de toekomst kenbaar!

Knutselen

Kinderen kunnen bij de stoel knutsels maken van schoon afval. En bij de stoel zitten tassen met opdrachtjes rond het milieu met Bee-Bot

Waar en wanneer

Van 19 t/m 26 juli staat de Toekomststoel in de bibliotheek in Akersloot, Rembrandtsingel 1. Van 29 juli t/m 24 augustus in de bibliotheek in Castricum, Geesterduinweg 1.
En van 26 t/m 30 augustus in de bibliotheek in Limmen, Lage Weide 2A.