AKERSLOOT - Akersloot heeft vele boerenbedrijven gehad. Grote stolpboerderijen maar ook kleine keuterboerderijtjes met een paar koetjes. De meeste boerenbedrijven zijn verdwenen maar er zijn nog veel verhalen te vertellen en veel foto's bewaard gebleven. Op woensdag 15 november, 20.00 uur, vertelt Mark van Raaij, in de bibliotheek in Akersloot, over de ontwikkeling van de stolp vanaf 1500 tot heden.

De historie van de stolp

De lezing over historische stolpen en stolpschuren in Akersloot en regio wordt verzorgd door Mark van Raaij en Frans Zonneveld. Vele uren spitwerk levert een boeiend verhaal op over de ontwikkeling van stolpen in Noord-Holland en deze regio. Na de pauze sluit Frans Zonneveld van de historische vereniging hierop aan met voorbeelden van stolpen en stolpschuren in Akersloot. Van oude en verdwenen stolpen en stolpschuren, tot gemengde bedrijven. Wat is er typisch Akersloots in de ontwikkeling van stolpen en stolpschuren? Er is veel te zien, verdwenen maar ook nog veel te herkennen zoals de vele historische foto's laten zien.

Aanmelden voor de lezing

De lezing vindt plaats in de bibliotheek in Akersloot (Rembrandtsingel 1) op woensdag 15 november om 20.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur. Reserveren voor de lezing kan via de website van Bibliotheek Kennemerwaard via www.bknw.nl/agenda. Toegang bedraagt € 5,- (inclusief koffie of thee).