CASTRICUM - ‘Drie keer is scheepsrecht’ gaat ook in dit geval op. Twee keer kon de cursus striptekenen bij Toonbeeld niet doorgaan, maar woensdagavond 28 oktober is het zover. Dan ontvangt doccent Hanna Looye, zelf enthousiast striptekenaar en stripkenner, de cursisten om 20.00 uur in Geesterhage voor de eerste les.

Corona is in dit geval geen spelbreker, omdat het tekenlokaal uitstekend wordt geventileerd, hetgeen officieel gecontroleerd is door de gemeente. Bovendien kunnen de cursisten op veilige afstand zitten van elkaar. Daar hebben de docenten van Toonbeeld intussen ruimschoots ervaring mee opgedaan.

Fantasie
Hanna Looye: “Het gaat er niet om, of je perfect kunt tekenen maar dat je het leuk vindt je fantasie de vrije loop te laten. Het gaat immers niet om natekenen maar om het uitwerken van een simpel script of een paar trefwoorden tot een kort of langer beeldverhaal. En in dat verhaal kun je de meest alledaagse maar ook de meest bizarre situaties uitbeelden. Met een auto dwars door een muur rijden? Geen enkel probleem, want bij het volgende plaatje kun je de inzittenden er ongedeerd laten uitstappen. Voor hetzelfde geld laat je een olifant of een paard de wagen besturen. En zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan. Het enige wat echt telt, is het plezier dat je kunt beleven aan het maken van je eigen strip(jes). Als eerste vingeroefening zou je de bijgaande illustratie kunnen proberen aan te vullen. Wat zou jij als verbindende schakel tussen de twee plaatjes tekenen, waar nu nog een groot vraagteken staat? Twee plaatjes mag ook.”

Aanmelden
kan nog Inschrijven kan via de site www.toonbeeld.tv (> ‘Beeldend’, > ‘Tekenen en schilderen’,> Striptekenen). Bellen met de administratie kan ook: 0251-659012. De cursus telt 15 lessen op woensdagavond van 20.00-21.30 uur en start op 28 oktober. Cursusgeld: € 189,00; exclusief materiaal. Wie een keer op proef wil meedoen, kan dat aanvragen via de administratie.