CASTRICUM - Gymnastiekverening TIOS in Limmen is op zoek naar een gymcoördinator. Deze coördinator is het eerste aanspreekpunt voor de docenten voor alle zaken, regelt arbeidsovereenkomsten, regelt zaken omtrent jury van wedstrijden, houdt planning keuring toestellen bij en zorgt voor een goed bestand van docenten. Daarnaast is er vraag naar een activiteitencoördinator die naast de reguliere sportlessen activiteiten organiseert, zoekt naar locaties en legt deze vast. Motiveert vrijwilligers om mee te werken. Zorgt voor communicatie omtrent de activiteiten, maakt een draaiboek en een evaluatierapport.


Stichting Welzijn Castricum zoekt voor een nieuwkomer een vrijwilliger die verstand heeft van elektrotechniek. Deze man is bezig met de opleiding mbo2 elektromonteur en zoekt een maatje die hem kan helpen met berekeningen maken binnen dit vakgebied.

Mensen van Transitie Castricum naaien op onregelmatige tijden, samen of elk zelf Sakkie‘z. Dat zijn kleine tasjes/zakjes van ingezameld textiel om losse groenten in te doen in de winkel. Geen plastic meer, maar een vrolijk zakje dat steeds weer gebruikt kan worden en wat opvalt, zodat het anderen ook aansteekt om met plastic zakken te stoppen.

De Sakkie’z worden gratis uitgedeeld. De meeste mensen reageren daar verrast en een beetje verwonderd op. Dat is dan weer om te laten zien dat echt niet alles om de groei economie draait, maar juist om menselijkheid en elkaar zomaar iets geven. Wie handig is met de naaimachine is welkom om te helpen Sakkie’z’ te naaien.

Wie interesse heeft in een van deze vacatures, of ander vrijwilligerswerk wil doen, kan een afspraak maken bij het Steunpunt Vrijwilligerswerk (onderdeel van Stichting Welzijn Castricum) Geesterduinweg 5 in Castricum. Het telefoonnummer is 0251-65 65 62. De vacaturebank is ook te vinden op www.vrijwilligerswerkcastricum.nl en op Facebook en Twitter.