CASTRICUM - Op zondag 24 oktober om 15:00 is Schuberts Die schöne Müllerin te beluisteren in Theater Koningsduyn. Uitvoerenden zijn tenor Pablo Gregorian en pianiste Henriëtte Wirth, die samen het duo art.song vormen.

Die schöne Müllerin vertelt het verhaal van een jongeman die de wijde wereld in trekt, op zoek naar nieuw geluk. Al snel vindt hij werk bij een molen, waar hij op slag verliefd wordt op de molenaarsdochter. Deze is hem niet ongenegen, maar er duikt een rivaal op waarvoor de molenaarsdochter meteen bezwijkt. Overmand door jaloezie en verdriet, stort de jongeman helemaal in en beneemt hij zich het leven. Schubert heeft dit verhaal op briljante wijze getoonzet: de piano jubelt en huilt even hard mee als de zanger die het verhaal vertelt, waardoor de pianist de rol van begeleider overstijgt.

De Armeens-Nederlandse tenor Pablo Gregorian is solist als ensemblezanger en zingt oratorium, opera en lied. Als solist trad hij onder meer op met Apollo Ensemble en leden van het Koninklijk Concertgebouworkest. Hij zong Schubert op het Internationaal Kamermuziekfestival Schiermonnikoog en is als ensemblezanger verbonden aan de Nederlandse Bachvereniging. Henriëtte Wirth studeerde piano, klavecimbel, fortepiano en musicologie. Als pianiste is ze sinds 2009 lid van het Arcadië Trio. Ze treedt regelmatig op met tenor Pablo Gregorian, zowel op barokharp als op piano. Hiernaast speelt ze barokharp in het ensemble L'Olivastro en klavecimbel in het ensemble La Favorita.

Na twee jaren die vanwege Covid19 een beetje in het water zijn gevallen is dit de feestelijke start van een nieuwe reeks Concerten op Zondag. Toonbeeld Geesterhage organiseert deze concerten weer in de mooie theaterzaal in Geesterhage waar u van harte welkom bent. Wij zijn verplicht u bij de deur om een Corona Toegangsbewijs of geldige (negatieve) testuitslag te vragen. De toegangsprijs bedraagt € 18,50, cjp/65+ € 16,50 en kinderen € 9,50.
Kaarten zijn verkrijgbaar via www.toonbeeld.tv of www.geesterhage.nl