CASTRICUM - Cultuur- én natuurliefhebbers worden in de winter op hun wenken bedient in Castricum en de omliggende dorpen Akersloot, Bakkum, Limmen en De Woude. Met een prachtig verstilde natuur, historische wandelroutes en sfeervolle restaurants bieden de knusse dorpjes een unieke winterse combinatie. Met kans op een gratis overnachting in een hip strandhotel worden bezoekers geïnspireerd om in de wintermaanden een bezoek aan Castricum en het strand te brengen.

Eropuit in de winter
Wie denkt dat de natuur in de wintermaanden slaapt, zal ontdekken dat dit seizoen veel te bieden heeft. Loop door het bos en bewonder de winterse natuur of waai uit op het uitgestrekte strand met schuimende golven, waanzinnige wolkenpartijen en een laagstaand zonnetje dat alles een warme gloed geeft. Duik in het verleden met een bezoek aan archeologisch museum Huis van Hilde of pak een matineevoorstelling mee in Theater Koningsduyn. Opwarmen doe je bij het grote haardvuur van restaurant Aan het Bosch in Bakkum.

“Met aandacht voor natuur en cultuur tijdens de wintermaanden zet Castricum Marketing met de landelijke campagne ‘Eropuit in de winter’ in op het trekken van bezoekers tijdens het laagseizoen”, vertelt Mandy Duijvelshoff, Senior Marketeer van Hart van Noord-Holland regio- en stadsmarketing, dat samen met Reclame aan de Kust de campagne heeft ontwikkeld. “Het verlengen van het seizoen in de eerste maanden van het nieuwe jaar geeft zo een boost aan de plaatselijke hotels, restaurants, winkels en culturele instellingen. Samen laten zij zien dat Castricum in het winterseizoen de moeite waard is om te bezoeken.”

Winter bij Hotel Zoomers
Wakker worden met het geluid van de kolkende branding. Vlak naast de Hollandse duinen staat beachhotel Zoomers. Ver weg van de drukte van de stad biedt dit hotel in Castricum aan Zee een heerlijke plek om weer op te laden in de wintermaanden. Het hotel is energieneutraal gebouwd met natuurlijke en duurzame materialen en systemen. De huiselijk ingerichte ruimtes nodigen uit om te ontspannen na een dag mountainbiken in de duinen of het wandelen van een historische route door het dorp.

Geïnteresseerde bezoekers ontvangen meer informatie over Castricum door zich aan te melden voor een inspirerende nieuwsbrief. Hiermee maken ze direct kans op een overnachting voor twee personen in het trendy Strandhotel Zoomers. Een nachtje slapen en ‘s ochtends genieten van een heerlijk ontbijt met uitzicht op zee. Winters buitengeluk ontdek je op

www.voorliefhebbers.nl/eropuit-in-de-winter/