CASTRICUM - De Castricumse natuurgids en fotografe Susanne trekt je mee de wonderlijke wereld in die buiten op je wacht. Met haar beeld en dicht voert ze je mee door het bos en duin, naar strand en zee, en dit keer naar de Tuin van Kapitein Rommel.

Speciaal voor de Kunstfietsroute 2023 schreef Susanne gedichtjes bij haar fotowerk van de bomen en beestjes die de Tuin van Kapitein Rommel rijk is. Negen vertellingen in houten boekjes: boomdichtjes. Elk boekje vertelt een kleine geschiedenis in beeld en dicht over dat wat plaats vond precies daar, bij die ene boom.

Tijdens de Kunstfietsroute en in de week erna, kun je de boekjes komen zoeken en lezen, en opnieuw verstoppen bij de bomen waar ze bij horen.

Naast de gedichten van Susanne is er tijdens de Kunstfietsroute nog veel meer moois te zien van Jola Geldermans, Nicole Spit, Marije Samuels, Anja Jonker, Cor Berkhout en Jos Apeldoorn.

De Tuin van Kapitein Rommel is te vinden tegenover het station in Castricum, over de loopbrug naast Stationsweg 3. Openingstijden: 9:30 tot 16:30 uur. Meer informatie over de tuin: tuinvankapiteinrommel.nl

Over Susanne
Susanne van Reenen is natuurdichter en fotograaf. De Tuin van Kapitein Rommel is voor haar een heerlijk toevluchtsoord: een oase van rust en groen. Een plek die Susannes blijde verwondering over al wat groeit en bloeit aanwakkert en steeds opnieuw aanzet tot nieuwe beelden en dichterlijke mijmeringen. Zij fotografeert met scherpe blik, al het kleine gewriemel dat u en ik ontgaat, waarbij steeds een dichtje ontstaat. Susanne maakte speciaal voor de Tuin van Kapitein Rommel het boekje: 'Tuindichtjes' waarvan de opbrengst ten goede komt aan de Tuin.