ALKMAAR - In maart gaat in acht vestigingen van Bibliotheek Kennemerwaard een nieuw inloopspreekuur van start, het Digitale Overheid Spot. Tijdens dit gratis inloopspreekuur kun je terecht met al je vragen over taal, rekenen, omgaan met de computer én de digitale overheid. Een afspraak maken bij de gemeente, je rijbewijs verlengen, zorgtoeslag aanvragen, het is soms best moeilijk. Wij kunnen je hierbij helpen, én we leren je hoe je het voortaan zelf kunt doen.

Ook met vragen over taal en rekenen kun je bij dit spreekuur terecht. Bijvoorbeeld als je de Nederlandse taal beter wilt leren spreken of schrijven. Of als je beter wilt leren rekenen. Of met je digitale vaardigheden aan de slag wilt gaan.

Computer

Maar ook kun je langskomen als je bijvoorbeeld nog nooit met een computer hebt gewerkt, maar dit wel graag wil leren. Je kunt bij ons oefenen op een laptop van de bibliotheek of op je eigen apparaat meenemen, zoals je smartphone of een tablet. De programma’s van oefenen.nl zijn hiervoor zeer geschikt. En er is dan altijd iemand aanwezig die je verder kan helpen als je er even niet uitkomt.

Waar en wanneer

Vanaf woensdag 9 maart kun je voor al deze vragen en meer terecht bij het Digitale Overheid Spot in de Bibliotheek. Daar helpen we je met het vinden van informatie op internet en verwijzen door naar de juiste instanties of samenwerkingspartners. Kijk voor het complete overzicht van spreekuren, data en tijden op bknw.nl/agenda. Of bel met de klantenservice op 072 – 515 66 44.

We zitten iedere week voor je klaar, je kunt gewoon langskomen. Het is gratis, ook als je geen lid bent van de bibliotheek Kom langs, we helpen je graag!