BAKKUM - De vijfde jubileumeditie van het dorpsfeest Bakkum Bruist stond bij veel Bakkummers met potlood in de agenda op 11 september. Het organisatiecomité heeft na goed overleg met de gemeente besloten om het evenement nog een jaartje uit te stellen.

Olga Hesselink van team Bakkum Bruist licht toe: “Sinds begin van het jaar volgen we nauwkeurig wat de mogelijkheden zijn voor een mooi dorpsfeest en momenteel gelden nog steeds coronaprotocollen. Omdat we met bijna alle straten van Bakkum een feestelijke en veilige dag willen organiseren, is er nu nog te veel complexiteit om rekening mee te houden. We hebben daarom besloten dat het verstandiger is om om af te zien van een groots, centraal georganiseerd Bakkum Bruist. Jammer, want na 2 jaar Bakkum Bruist pauze, hebben we dankzij creatieve buurtgenoten weer heel veel leuke ideeën op de plank liggen. We kunnen niet wachten op een gezellige kleedjesmarkt, versierde en muzikale straten en sportieve of culinaire activiteiten voor jong en oud.”

“Ons evenement zal in september 2022 echt wel terug zijn van weggeweest”, vult Bakkum Bruist teamgenoot Remy Vels hoopvol en enthousiast aan. “Onze trouwe sponsoren, de ondernemers uit Bakkum en Castricum, hebben veelal een moeilijk jaar achter de rug door winkel en horeca sluitingen. Het is fijn om te zien dat zij geleidelijk normaler kunnen ondernemen en net als wij, hebben ze weer zin in een feestje met hun buurtgenoten.”