CASTRICUM - Atletiek Vereniging Castricum is vanaf deze week rookvrij. Sporten is gezond, terwijl (mee)roken schadelijk is voor de gezondheid. Roken en sport passen niet bij elkaar. Veel kinderen brengen een groot deel van hun vrije tijd door op onze sportvereniging. Daarom vraagt AVC aan iedereen die op het Sportpark De Duinloper aan de Zeeweg komt het terrein rookvrij te houden om kinderen het goede voorbeeld te geven. Hiermee wil AVC kinderen beschermen tegen de verleiding van roken en het schadelijke meeroken.


Wat verandert er bij Atletiek Vereniging Castricum?

Iedereen is en blijft welkom op de vereniging, ook rokers! Wel vraagt AVC rokers om buiten het zicht van kinderen en buiten het terrein te roken. Het gehele sportterrein en clubhuis zijn rookvrij. Een rookvrij sportterrein draagt bij aan de beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’.

Rookvrije Generatie

De beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’ werkt toe naar een samenleving waarin we opgroeiende kinderen beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Iedere week raken honderden kinderen in ons land verslaafd aan roken. Ieder kind is er één teveel. We streven ernaar dat kinderen niet meer in de verleiding komen om te gaan roken. Daarvoor is het nodig dat we samen het goede voorbeeld geven en de omgevingen waar kinderen veel komen rookvrij maken. De sportomgeving is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. Daarom draagt een rookvrij sportterrein bij aan het realiseren van de Rookvrije Generatie.